برخورد پراید با تریلی در خواف ۲ کشته داشت + عکس اختتامیه پویش "نان و مهر" ویژه دانش آموزان مناطق محروم برگزار شد | توزیع ۶۰هزار صبحانه گرم در ۲۲۰ مدرسه خراسان رضوی خرید ملک ورثه‌ای چه دردسرهایی دارد؟ رییس کمیته امداد: ۳۰۰ هزار میلیارد ریال وام اشتغال به مددجویان داده می‌شود قتل اشتباهی در جنوب تهران (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) عبدالرسول پورعباس سرپرست سازمان ملی سنجش شد تغییر روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان تصادف شدید خودرو پراید و میکسر در بزرگراه پیامبر اعظم(ص)+تصویر جزئیات برگزاری مجدد نوبت اول کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی ورود ۱۴۵ هزار گردشگر سلامت به مشهد در سال ۱۴۰۳ مصرف کدام کنسروها ممنوع است؟ طرز تهیه کیک توت‌فرنگی با مارمالاد و کرم کاستارد + عکس کشف ۷۳ فقره سرقت ضبط و پخش خودرو در مشهد دستبرد ۸ میلیاردی به یک ساعت‌فروشی در مشهد ویدئو | فرود بدون چرخ یک هواپیمای باری در فرودگاه استانبول پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌های رگباری در مشهد چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟ بهترین روش برای نو و تمیز نگه‌داشتن فرش‌ها
سرخط خبرها

همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس

  • کد خبر: ۱۰۲۵۴۴
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
همه راه‌ها به «شهر مقدس» ختم می‌شود | درباره اهمیت تاریخی بیت‌المقدس
بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ بیت‌المقدس یا قدس یا اورشلیم یکی از شهر‌های مقدس جهان است. هر یک از سه دین اسلام، مسیحیت و یهودیت دلایل خود را برای مقدس‌دانستن شهر دارند؛ شهری که بر اساس انجیل، داوود پیامبر آن را فتح کرد و پسرش سلیمان نبی پرستشگاه بزرگی در آن ساخت. عیسی مسیح در این شهر به صلیب کشیده شد (به اعتقاد مسیحیان) و چندین سال این شهر قبله اول مسلمانان بود.

به‌دلیل جایگاه مذهبی مهم و همچنین قرارگرفتن بر سر دروازه ورود از آسیا به مصر و قاره آفریقا، این شهر همواره هدف هجوم اقوام مختلف بوده است. چنان‌چه داوود پیامبر نیز شهر را از دست ساکنان پیشین آن که از ساکنان بومی فلسطین بودند، درآورد. پس از آن حکومت یهودیان ادامه داشت تا اینکه بخت‌النصر بابلی، شهر را تصرف و ویران کرد و عده زیادی را به‌عنوان اسیر به بابل آورد. شهر به‌صورت نیمه‌ویرانه در سال‌های بعد درآمده بود تا اینکه کوروش با تصرف شهر، اسیران را به آن بازگرداند و به آبادی دوباره آن کمک کرد.

با پایان سال‌های حکومت ایرانیان بر شهر، رومیان با گسترش حکومت خود در آسیا شهر را تصرف کردند. در این دوران اتفاقات مهمی در این شهر به وقوع پیوست؛ ازجمله به‌صلیب‌کشیدن عیسی مسیح (به اعتقاد مسیحیان) و دو شورش بزرگ یهودیان در شهر که به‌شدت سرکوب شد و شهر دوباره ویران شد. در زمان خسرو پرویز بار دیگر شهر به دست شهربراز سپهبد تصرف شد و به مدت پانزده سال در دست آن‌ها بود تا اینکه به دست هراکلیوس بار دیگر به تصرف رومیان درآمد.

با شروع حملات مسلمانان به دو امپراتوری ساسانیان و روم شرقی، اورشلیم که به سرزمین حجاز نزدیک بود، هدف اولیه مسلمانان بود. هراکلیوس که در نبرد با خسروپرویز آسیب زیادی دیده بود، در نبرد با مسلمانان شکست خورد و در چنین روزی در سال ۶۳۶میلادی سوریه و فلسطین به تصرف مسلمانان درآمد. شهر تا زمان شروع جنگ‌های صلیبی در دست مسلمانان بود، تا اینکه در جنگ صلیبی اول به تصرف مسیحیان درآمد، اما پس از کمتر از صدسال بار دیگر صلاح‌الدین ایوبی، حاکم مصر و شام، شهر را برای اسلام تصرف کرد.

از آن زمان به بعد شهر در دست مسلمانان باقی ماند، تا اینکه در سده اخیر و بادسیسه‌های صهیونیسم جهانی، در ابتدا نیمی از شهر و سپس بعد از جنگ شش‌روزه میان اعراب و اسرائیل، همه شهر به دست صهیونیست‌ها اشغال شد.

بی‌شک یکی از شهر‌های مهم جهان در طول تاریخ، بیت‌المقدس بوده است که این واقعیت از دفعاتی که شهر هدف هجوم و دست‌به‌دست‌شدن قرار گرفته است، مشخص می‌شود. هر یک از فاتحان خیال حکومت ابدی بر شهر را داشتند، اما این اتفاق تاکنون هرگز رخ نداد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->